Maak kennis met De Heeren van Essen

Zorgeloos wonen in een gezonde leefomgeving

Wie een appartement met penthousegevoel koopt in De Heeren van Essen heeft iets bijzonders in handen. Niet alleen om de unieke locatie en de architectuur. Ook het comfort is opvallend. Bij de ontwikkeling dachten we tot in kleinste detail na over manieren om het de bewoners naar de zin te maken, zodat elke dag hier een beetje als vakantie voelt. Hoe ver we zijn gegaan? We nemen u graag mee in de beleving van De Heeren van Essen.  

De Heeren van Essen

TUINJUWEEL

Aan de achterzijde tussen de twee gebouwen, midden in het groen verrijst straks het ‘Tuinjuweel’: een tuinhuisje speciaal voor alle bewoners van De Heeren van Essen. Het nodigt u uit om daar te verblijven, te ontmoeten, te ontspannen, de tuin te onderhouden of gewoon te genieten.

MEER OVER HET TUINJUWEEL →

 

WONEN IN EEN GEZONDE LEEFOMGEVING

365 dagen per jaar een fijne en gezonde leefomgeving voor mens en dier. Bij De Heeren van Essen bepalen niet de woningen het landschap, het zijn de elegante gebouwen die zich voegen in de natuur. Deels is deze natuur aanwezig. In aanvulling daarop worden er tal van nieuwe bomen, struiken, kruiden en bloemen aangeplant. Het resultaat: hier genieten bewoners straks alle seizoenen van een weelderige oprijlaan, een mooi uitzicht en fijne gezamenlijke tuin. Bekijk de unieke kwaliteiten van wonen in een parkachtige omgeving en ontdek wat De Heeren van Essen te bieden heeft.

 

Klik op de iconen voor meer informatie. Bekijk de interactieve ecologiekaart voor de beste ervaring op een desktop.

DRIE REDENEN OM NU TE KIEZEN VOOR DE HEEREN VAN ESSEN

ULTIEM GROEN

Een weids, groen uitzicht om elke dag weer van te genieten. Heerlijk vrij uitkijken en de natuur tot in uw huis beleven.  

LEES MEER →

ARCHITECTUUR

Appartementen die de omgeving omarmen en u een penthouse beleving geven. Grote ramen, mooie zichtlijnen en volop luxe. 

LEES MEER →

Vrouw met boek

TOEKOMST

Nu kopen en tot in de lengte van dagen genieten van op en top luxe en comfort. Dat is wat De Heeren van Essen te bieden heeft. 

LEES MEER →

middelburg binnenstad

ESSENVELT IN MIDDELBURG

Wanneer het hof Essenvelt is gesticht, is vanuit de gemeentelijke archieven helaas niet bekend. Op 28 februari 1710 was ene ‘Monsieur Jacobus van Essen’ koper van ‘een hofstede met Heerewoninge, boerewoninge, stallinge en bakkeete’. Hij kocht het landgoed van ‘monsieur’ Cornelis Taarling, koopman in Middelburg.

Anno 1750 prijkte het landgoed in volle glorie, met veel bos en enkele vijvers. Als eigenaar wordt dan genoemd ‘Hr. van Essen’. Van het buitenhof Essenvelt is anno 2021 helaas niets meer over. Op de plaats waar het hof heeft gelegen stond het complex van kwekerij Adriaanse dat in het voorjaar van 2008 is gesloopt. De naam Essenvelt is echter wederom actueel. Op deze historische plek verrijst de komende jaren een nieuwe woonwijk ‘Essenvelt’.

WILT U MEER WETEN?
Laat ons via onderstaand formulier weten hoe we u kunnen helpen.

Selecteer...Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.