Maak kennis met de appartementen van 
De Heeren van Essen

Ontwikkelaar Floris vertelt

Omdat we begin 2022 de verkoop willen opstarten, is dit een mooi moment om wat meer informatie over De Heeren van Essen te delen. Met plezier geven we het woord aan Floris Horstink, ontwikkelaar bij Heijmans en vanaf dag één betrokken bij het team. 

 

“Toen ik in 2020 een belletje kreeg van de gemeente en hoorde dat wij aan de slag konden met de ontwikkeling van twee appartementengebouwen aan de rand van de wijk, was ik blij. Wat een kans om op deze mooie plek een luxe woonbeleving te creëren! De Heeren van Essen maken onderdeel uit van zeven urban villa’s die straks langs een kronkelende laan in het landschap staan. De ‘groene kamers’ openen zich naar het Walcherse landschap. En dan te bedenken dat je ook zo naar Middelburg fietst én snel bij de kust bent! Dit is echt een toplocatie.” 

MET Z’N ALLEN OP SLAG VERLIEFD

“We verwachten dat hier mensen gaan wonen die in alle opzichten de vrijheid hebben om te genieten van het leven. Kinderen de deur uit, misschien met pensioen of net een eigen bedrijf verkocht. Deze mensen willen we ultieme luxe bieden.”

“Na het goede nieuws zijn we gelijk gestart met een architectenselectie. Als team werden we verliefd op het ontwerp van KOW. De statige laangerichte entree refereert aan het landhuis van de familie Van Essen dat hier ooit stond en de manier waarop de twee gebouwen een relatie aangaan met de omgeving, is echt bijzonder; voor iedereen een woning met een penthousebeleving. Maar over het ontwerp kan architect Sebastiaan Jansen natuurlijk veel beter vertellen.”

De Heeren van Essen

BIJZONDER DUURZAAM

Essenvelt telt straks 400 woningen voor een heel uiteenlopende doelgroep. De statige laan waaraan De Heeren van Essen komen te staan, is het gouden randje. Bijzonder aan Essenvelt is het duurzame, groene en waterrijke karakter.

“We gaan bijvoorbeeld geen riolering aanleggen voor regenwater. Met slimme systemen zorgen we ervoor dat dit op een zodanig wordt afgevoerd dat de natuur er nog wat aan heeft en bewoners geen overlast ervaren. Ook worden er allerlei maatregelen getroffen om een biodiverse, natuurinclusieve leefomgeving te maken die fijn is voor mens en dier. Dat er in de wijk geen voorzieningen komen is alleen maar fijn. Rust verzekerd! Maar dan wel met de reuring nabij.”

De Heeren van Essen

MAKERS VAN EEN GEZONDE LEEFOMGEVING

Heijmans voelt zich als een vis in het water in Essenvelt. “We hebben een lokale verankering door projecten als Mortiere, Zuidsingel en Veersepoort. Prachtig dat we ook hier mogen laten zien wat we in huis hebben. De overall ontwikkelvisie van Essenvelt past precies bij wat Heijmans wil; verbeteren, verslimmen, verduurzamen. We houden ons actief bezig met het bouwen aan een gezonde leefomgeving. Dat betekent dat we zorgen voor voldoende schone lucht, groen en blauw. Maar met onze ontwikkelingen beschermen we Nederland ook tegen wateroverlast, hitte en droogte.”

WILT U MEER WETEN?
Laat ons via onderstaand formulier weten hoe we u kunnen helpen.

Selecteer...Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.