Kijkje in de keuken van…

Maaike van de Wetering

Vandaag gaan we in gesprek met Maaike. Ze werkt bij Studio Design, een afdeling binnen Heijmans die zich voornamelijk bezighoudt met het vormgeven van verkoopcampagnes voor woningprojecten en gebiedsontwikkelingen.

 

“Ik werk al 15 jaar bij Heijmans als grafisch vormgever. Maar saai wordt het nooit, hoor. Als je voor zoveel mooie projecten de look and feel mag bedenken, heb je toch het mooiste werk!”

 

We hebben iets gaafs voor je!

Ook bij De Heeren van Essen is Maaike betrokken. “Ik weet nog goed dat de ontwikkelaar en commercieel manager bij mij binnenliepen en zeiden: ‘we hebben nu toch iets gaafs, wil je daar een mooi ontwerp voor maken?’. Het enthousiasme waarmee Floris en Yvonne vertelden, had zijn effect op mij. Er zijn mooie projecten en er zijn pareltjes. Dit is een pareltje.”

ontwerper maaike

Ik zag het voor me

“De architectenvisie was het eerste document dat ik onder ogen kreeg. Toen ik las dat iedere bewoner een penthouse-view krijgt, borrelden er gelijk ideeën op. Ik zag voor me hoe mensen op hun terras een wijntje drinken en op de achtergrond de lucht verkleurt, naarmate de dag op zijn eind loopt. Met dit beeld in mijn achterhoofd struinde ik Pinterest af voor inspirerende beelden, lettertypen en kleuren. Zo’n rondje ‘surfen’ levert me een moodboard op.”

 

Naast haar eigen gevoel neemt Maaike ook de kernwaarden van het project mee in haar ontwerp. Het zal geen verrassing zijn dat dat in dit geval de bijzondere architectuur, het landelijke uitzicht én de luxe woonomgeving zijn.

Je moet het voelen

“Al deze input die ik verzamel, vertaal ik naar kleuren, logo en een lettertype die samen het gevoel van het nieuwbouwplan overbrengen. Mooi proces is dat. Soms schiet je in één keer raak, soms is het even zoeken. Bij Heeren van Essen had ik een paar voorstellen die goed waren, maar het was het net niet. Toen ik deze look and feel had bedacht met mooie ronde vormen, tijdloos rijke kleuren en veel ontwerpmogelijkheden, viel alles op z’n plaats. Gelukkig deelde het ontwikkelteam mijn mening.”

 

Even kijken

“Superleuk dat dit ontzettend mooie project nu bekend wordt en dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren. Ik ga zeker de locatie eens bezoeken, maak ik er gelijk een dagje Middelburg van. Van wat ik nu gezien heb, is dit echt een heel gave stad. Ik kijk er nu al naar uit.”

Interesse in een woning? Schrijf u in voor de pre-sale
✓ Krijg voorrang bij de toewijzing van de woningen tijdens de start verkoop

Voorkeur voor woningtype: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met uw persoonlijke informatie.