Het gevoel van wonen op een landgoed in een eigen ‘penthouse’

Het ontwerp van De Heeren van Essen is nog niet definitief, maar wel concreet genoeg om je meer te vertellen. Daarbij zijn we zo enthousiast over de creatie van Sebastiaan Jansen van KOW Architecten dat we niet kunnen wachten om de eerste schetsbeelden met je te delen. Sebastiaan licht zijn ontwerp met plezier toe.

 

“De kwaliteiten van de locatie en de genius loci van de plek zijn voor ons bureau altijd het vertrekpunt. Dus toen we de kans kregen om een ontwerp te maken, was een locatiebezoek de eerste stap. Dan sta je daar… eigenlijk kun je dan alleen nog maar wegdromen. Hoe bijzonder dat je hier zo weids uitkijkt en dat dit vroeger het landgoed van de familie Essen was. Gelijk was duidelijk dat we de bewoners het gevoel van wonen in een penthouse op een landgoed wilden geven.”

 

Intiem wonen met een geweldig weids uitzicht

De twee appartementengebouwen liggen in boskamers aan de rand van Essenvelt. Het bos – dat in de toekomst nieuw wordt aangeplant – geeft bewoners het gevoel besloten en veilig in een boskamer te wonen, maar dan wel met schitterend vrij uitzicht op de natuur. Misschien wel het beste van twee werelden! “We hebben plattegronden bedacht die de omgeving omarmen en bewoners een penthouse-achtige beleving geven. Grote ramen, mooie zichtlijnen en riante woonoppervlaktes.”

 

Op de daadwerkelijke indeling wordt nog gestudeerd, daar komt Sebastiaan later op terug. Dan kan hij gelijk meer vertellen over de opties die aangeboden worden om zo’n geweldig appartement tot jouw droomhuis te maken.

 

sebastiaan architect

Ronde vormen voor licht, lucht en ruimte

Opvallend aan de gebouwen zijn de afgeronde balkons. “Deze ronde vorm geeft het geheel een chique uitstraling en zorgt voor meer licht, lucht en ruimte. Zowel in het appartement als buiten”, aldus Sebastiaan. “Moet je je eens voorstellen hoe fantastisch je straks buiten zit. De balkons bieden voldoende schaduw op warme dagen én natuurlijk ook een plek in de zon. Dat zijn dingen waar we goed over nadenken.”

 

De gebouwen hebben een sterk horizontaal karakter, doordat de ranke balkonvloer als accent in het metselwerk optisch doorloopt over de hele gevel. “Met de sprongen in de gevel en de staande ramen brengen we verticaliteit aan. Hierdoor ontstaat een spel tussen horizontaal en verticaal, wat een gebouw aantrekkelijk maakt om te zien. Van dichtbij én veraf.”

 

Beeldbepalend

Als we Sebastiaan naar de gevelsteen en de kleur van de gebouwen vragen, moet hij ons een antwoord verschuldigd blijven. “Ook daar kom ik volgende keer op terug. Vaststaat dat de gebouwen ieder hun eigen steenkleur krijgen, maar dat ze door de gelijke vorm wel familie van elkaar zijn. Verder heb ik de ambitie om het gebouw te voorzien van bakstenen die op een dusdanige manier gemetseld worden dat het horizontale karakter nog meer benadrukt wordt.”

 

Nog even wegdromen… kom straks aanrijden via de oprijlaan, parkeer je auto en loop via de statige entree naar binnen. Eenmaal in het appartement weet je gelijk weer waarom je voor deze plek gekozen hebt: het weidse uitzicht dat je direct bij binnenkomst beleeft.

Volgende keer vertelt Sebastiaan over het duurzame karakter, de bijzondere plattegronden én misschien is dan ook al duidelijk welke stenen zijn gekozen.

Wil je niets missen? Meld je aan als belangstellende en ontvang vanzelf het laatste nieuws als eerste.

Interesse in een woning? Schrijf u in voor de pre-sale
✓ Krijg voorrang bij de toewijzing van de woningen tijdens de start verkoop

Voorkeur voor woningtype: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met uw persoonlijke informatie.