Interview architect: Sebastiaan Jansen

"Iedereen een penthousebeleving!"

Al eerder spraken we de architect van De Heeren van Essen. Toen lichtte Sebastiaan Jansen van KOW Architecten zijn visie op het ontwerp toe. Dit keer neemt hij u mee naar binnen en vertelt hij over de manier waarop de appartementen en penthouses zijn ingedeeld én de mogelijkheden die u krijgt om hier uw droomhuis van te maken.

Iedereen een penthousebeleving! Dat is waar het hele ontwerp van De Heeren van Essen op gestoeld is. En dat gaat veel verder dan de positie van de gebouwen in het groen en de imposante raampartijen, volgens Sebastiaan. “Dat heeft alles te maken met het gevoel dat je krijgt als je binnenkomt. Het gevoel van rijkdom en vrijheid in de breedste zin van het woord. Daarom zijn de appartementen zo ingedeeld dat je gelijk weer naar buiten kijkt als je de entreehal instapt.”

 

Overal waan je je buiten

Ook aan de posities en grootte van de terrassen en balkons heeft Sebastiaan veel aandacht geschonken. “Deze bieden stuk voor stuk een geweldig uitzicht en maximaal gevoel van privacy. De zonligging is ideaal. De balkons op de verdiepingen zijn gemiddeld zo’n 15 m² groot en op de begane grond hebben de appartementen een terras rondom. Overal waan je je buiten! De penthouses spannen letterlijk en figuurlijk de kroon met in totaal maar liefst 70 m2 terrasoppervlakte. Door de penthouses 180 graden te draaien ten opzichte van elkaar én de groenvoorziening tussen de terrassen, genieten bewoners van volop privacy.”

sebastiaan architect

Van een huis een droomhuis maken

Sebastiaan wordt enthousiast als hij begint te vertellen over de luxe basis én de vele opties die hij heeft uitgewerkt.

 

“Alle kamers in de appartementen zijn zo ruim bemeten dat ze zich – in combinatie met de vele opties die we aanbieden – voegen naar de woonwensen van de gebruikers. Meestal zijn er twee badkamers, waarvan een en suite bij de master bedroom. Als je dan ook nog voor de optie van een inloopkast kiest, dan ontwaak je elke dag in je eigen luxe hotelsuite met vrij zicht op de natuur. De tweede badkamer kan trouwens ook plaatsmaken voor een extra grote berging. Naast de woonkamer zit altijd een slaapkamer die gemakkelijk bij de woonkamer betrokken kan worden als mensen bijvoorbeeld een grotere leefkeuken willen. Het XL-appartement op de begane grond heeft een zeer riante master bedroom met eigen badkamer en inloopkast. Deze ruimte leent zich ook perfect als werkruimte en atelier aan huis. Zo kan ik nog wel even doorvertellen.”  

 

Nog meer vrijheid

“We hebben prachtige penthouses ontworpen die zich in de basisindeling volledig richten op een luxe leefstijl. Denk hierbij aan een master bedroom met de sfeer van een luxe hotelsuite, een living die groot genoeg is voor een vleugel en er is altijd een tweede badkamer. Maar wie ben ik? Het gaat erom dat de indeling past bij de wensen die hier straks wonen. Die ruimte bieden we. Kopers van een penthouse kunnen met mij of hun eigen interieurarchitect van gedachten wisselen over de indeling. Als het bouwtechnisch mogelijk is, zorgen we ervoor dat het gerealiseerd wordt. Immers, voor iedereen een penthousegevoel.”