En zo kochten zij een appartement in De Heeren van Essen

Henk en Brineke, gewaardeerde klanten van het eerste uur vertellen graag.

Wat maakt dat jullie een nieuwe stap wilde maken in jullie wooncarrière?

Wij wonen nu in een groot en vrijstaand huis, maar wilden al langer graag gelijkvloers wonen. Dit leek ons – gelet op onze leeftijd, het comfort van een appartementen en dan bij voorkeur nieuwbouw – een heel verstandige keuze. Toen de appartementen van De Heeren van Essen in beeld kwamen waren we direct heel erg geïnteresseerd.

Een telefoontje aan Heijmans leerde ons dat het in verkoop ging, waarmee onze interesse enkel groeide. De keuze voor de locatie was voor ons ook snel gemaakt, wij wonen nu al dicht in de buurt dus we kennen het goed en het voelt voor ons hier goed. Allemaal ingrediënten waar we ons goed bij voelen.

Welke hindernissen moesten jullie overwinnen om tot de juiste beslissing te komen?

De drempel die wij over moesten was zeker niet gemakkelijk omdat wij nu in een mooie vrijstaande woning wonen aan de rand van het Erasmuspark in Middelburg met een ruim uitzicht. Toen we het project De Heeren van Essen beter bestudeerden bleek dat er een prachtige landschapstuin om heen ligt en werd de belofte van een penthouseview gedaan. Het uitzicht wat wij straks krijgen zal naar ons idee magnifieke zijn! Wij verheugen ons al erg op vergezicht over het kanaal, richting de landerijen en naar Vlissingen – Oost.

Wat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om over te gaan tot de aankoop van de levensloopbestendige woning?

De overtuiging en doorslag was er vrijwel direct bij het zien van de verkooptekeningen van de appartementen. En natuurlijk ook die van de landschapstuin en van het Tuinjuweel in het midden van de tuin. Het straalde alle kwaliteit uit die we wilden en waar we blij van werden.

Ook de kleinschaligheid van het project speelde voor ons een rol – 2 gebouwen met ieder 16 appartementen – klonk bij ons prettig en behapbaar. Wij vonden het dan ook allebei zeer de moeite waard om verder te onderzoeken wat onze mogelijkheden waren.

Nu de bouw is afgekondigd en men op locatie al druk in de weer is, wat betekent dit voor jullie?

Het project heeft ons geduld zeker op de proef gesteld, want het kwam in verkoop vlak nadat de onrust in de wereld ernstig toenam. Nu de bouw – bijna 2 jaar verder – gaat starten is dit voor ons een hele grote stap vooruit. En ja, het geeft ons zeker rust nu we uit mogen kijken naar het moment dat wij de sleutel krijgen van ons nieuwe appartement. Inmiddels hebben we de keuken, de badkamer en de vloer uitgezocht en vastgelegd. Het team van Heijmans dat de gehele bouwbegeleiding doet is hier helemaal van op de hoogte. Dat is een goed gevoel.

Als jullie klanten die in gesprek zijn een advies konden geven, wat zou dat dan zijn?

Wat wij zouden willen meegeven is dat je deze kans met beiden handen moet aangrijpen – gewoon doen, haha – lacht Henk. Natuurlijk mits het financieel haalbaar is. Het is, naast een grote emotionele stap een hele investering, maar dan heb je wel écht iets moois om te wonen en te genieten van comfort in de toekomst. Zoals iedereen weet komen er nog wat extra kosten op je af, ook zaken waar je misschien niet mee had gerekend, maar ook daar krijg je perfecte informatie over tijdens de gesprekken met het verkoopteam van Heijmans.

Wat zou je nog terug willen geven aan (het team van) Heijmans, hebben jullie nog tips, aandachtspunten voor ons? 

Als Heijmans als team zo doorgaat met de verkoop van dit geweldige project tijdens de bouw, hebben wij er alle vertrouwen in dat we in de loop van 2024  twee mooie appartementengebouwen zien verrijzen. Wij zijn ervan overtuigd dat alle bewoners hier straks met veel plezier zullen wonen. Wij kijken er al naar uit!